Rabarber is een heerlijke zomerse groente die je ook heel goed kan verwerken in hartige recepten. Rabarber kan echt een verfrissende touch aan je gerecht geven door zijn zoete en zure smaak. Of je rabarber het liefst rauw of gekookt verwerkt, het kan allemaal. We hebben drie makkelijke en leuke recepten voor je opgeschreven die jij in een handomdraai klaargemaakt hebt. Kies een leuk rabarber recept uit en probeer het zelf eens!
1. Rabarber en bietensalade
Deze heerlijke verfrissende salade heeft aardse tonen en een friszure twist van de rabarber. Verwerk de rabarber rauw in deze salade door ze heel fijn te snijden. Ook super lekker trouwens met ingelegde rabarber!
Ingrediƫnten:
- Rabarberstengels
- Rode bieten
- Geitenkaas
- Geroosterde hazelnoten
- Rucola
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Honing
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook bieten en snijd in blokjes.
- Snijd rabarber in plakjes en blancheer kort in heet water
- Meng bieten, rabarber, rucola, geitenkaas en walnoten.
- Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper en zout en meng door de salade.

2. Rabarber en linzenstoofpot
Wil je rabarber liever warm verwerken in een groente gerecht? Een heerlijke warme en goed gevulde stoofschotel met gekookte rabarber. Een super gezonde maaltijd door de vitaminebom van rabarber. Lees hier meer over waarom rabarber zo gezond is.
Ingrediƫnten:
- Linzen
- Rabarberstengels
- Wortels
- Selderij
- Ui
- Knoflook
- Groentebouillon
- Komijn
- Paprikapoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook linzen in bouillon.
- Snijd groenten en fruit ui en knoflook.
- Voeg wortels, selderij, linzen en bouillon toe, dan rabarber.
- Kruid met komijn, paprikapoeder, peper en zout en laat sudderen.

3. Rabarber salsa
Echt een zomers gerecht is onze rabarber salsa. Heerlijk fris bij de BBQ of gewoon bij een stukje vis of vlees. Met rauwe rabarber! Ook heerlijk met andere groenten zoals een tomaatje in plaats van paprika.
Ingrediƫnten:
- Rabarberstengels
- Rode ui
- Paprika
- JalapeƱo
- Koriander
- Limoensap
- Honing
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd alle ingrediƫnten in kleine stukjes.
- Meng en voeg koriander, limoensap, honing, peper en zout toe.
- Serveer bij gegrild vlees of vis.

Wist je dat: Vroeger voegden mensen krijt toe tijdens het koken van rabarber om de verminderde opname van calcium te compenserenāgelukkig hoeft dat nu niet meer met een evenwichtig dieet! Kalk werd ook gebruikt om de zure smaak van rabarber wat zachter te maken, maar tegenwoordig doen we dat gewoon met een scheutje melk of wat suiker. Wil je liever geen extra suiker? Serveer je rabarber dan goed gekoeld; het koelt niet alleen de boel af, maar maakt de rabarber ook verrassend minder zuur.